Going Off Road!

Autiomaaseikkailu Mitzpe Ramonissa alkoi toooosi aikaisella herätyksellä klo 5.30, mutta se kannatti. Klo 6 olimme vuoren tai pikemminkin makhteshin huipulla odottamassa auringon nousua.
 
Makhtesh on sekä hepreankielinen nimitys että geologinen termi kraaterin tapaiselle paikalle, joka on syntynyt itsestään, eikä meteoriitin putoamisesta. Makhtesh Ramon on todella suuri “kraateri”: sillä on pituutta noin 40 kilometriä ja leveyttä monessa kohtaa 7 km.
 
Makhteshin huipulla puin päälle valjaat ja pääsin keikkumaan vuoren rinteelle.  
 
_MG_7980Unihiekka karisi viimeistään tässä vaiheessa.

off road drive negev dedsert israelLaskeutumisen jälkeen hyppäsimme jeepin kyytiin ja lähdimme tutkimaan makhteshin pohjaa
desert wild herb tea

Aamuteellä.
Oppaamme kiehautti vedet ja sekoitti joukkoon yrttejä: salviaa, za’ataria (iisoppia), joka on oreganon sukulainen, kamomillaa ja mitäköhän lie. Lopputulos oli aivan ihana, aromikas yrttitee.
Our guide boiled water and mixed some herbs into it: sage, za’atar (hyssop) which is related to oregano, camomile and nobody knows what else. The results were amazing!
hiking in the Negev desertAamiainen hotellissa ja taas ulos – tällä kertaa patikoimaan. Upea aamuaurinko, mineraalimuodostelmia kallioseinissä, akaasioita (joka on muuten todellinen ihmepuu!. Upeaa!
hiking in maktesh ramon
_MG_8206
Beduiinioppaamme Younis löytää yrtin luonnosta vaivaan kuin vaivaan, osaa pitää skorpionia kädessään ilman, että se pistää häntä ja nappaa piikkisian (näin muuten sellaisen!) kuonosta kiinni.
Negev desert hiking boots
10 kilsan lenkki näkyi ainakin kengissä.

2 thoughts on “Going Off Road!”

  1. Vau,varmaan mahtava kokemus….Minä olen vain katsellut alas tuolta….Eilen muuten olin Jad Hashmonassa jossa oli tuttujasi;D

    1. Juu, nyt ollaan kyllä koettu yhtä sun toista… viimeiseksi Jerusalemin talvimyrsky 🙂 Hauska, että meillä on yhteisiä tuttuja! Minäkin piipahdan Jadiin huomenna matkalla Tel Aviviin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.