GOA: VÄRIÄ, LÄMPÖÄ JA VOLYYMIÄ

Joulukuun viimeisinä päivinä tuntui todella hyvältä ajatukselta vaihtaa Helsingin mustavalkoinen todellisuus valoisaan technicolor-maailmaan. Eikä n. viidenkymmenen asteen lisäys pakkaspäivien lämpötilaan olisi hullumpi juttu sekään. Niinpä valitsimme Goan talvilomakohteeksi yhdessä ikiaikaisten kööpenhaminalaisystäviemme Mereten ja Shayn kanssa.
new year eve on baga beach
Uudenvuodenilta Goan Baga Beachilla. Tolkuttomasti teinitestosteronia (vain nuoria miehiä liikkeellä!), teknobiittiä täydellä volyymillä ja villisti ilotulitteita. Ja kuitenkin kaikki sujui yllättävän rauhallisesti.
yos at his home
Tutustuin Yosiin Helsingissä viime syksynä. Yos on matkustellut ja asunut osan vuotta Intiassa jo kymmenen vuoden ajan. Sovimme tapaamisesta Goalla vuodenvaihteessa. Vierailimme hänen Goan-kodissaan Anjunassa.
_49A5836
Baga Beachilla meidät löysi Naim, tai ”Mikko” kuten suomalaiset turistit häntä kutsuvat. Mikko puhuu hyvää suomea ja hän jopa järjesti meille kuskin yhdelle retkistämme. Tämä kuva Mikosta ja hänen vaimostaan on otettu heidän Maharashtrassa sijaitsevassa kotikylässään.
cows in goa
Joku kertoi, että Goan nimi juontuu tavalla tai toisella lehmistä. Saattaapa olla niinkin. Lehmiä ainakin on kohtaa kaikkialla.
kola beach goa 2
kola beach goa
kola beach 4 goa
kola Beach etelä-Goassa on todellinen rantaparatiisi. Kaunis, puhdas ja hiljainen. Majoitusolosuhteet yksinkertaiset mutta mukavat. Aaltojen lauluun nukahtaminen ja herääminen oli tervetullutta vaihtelua pohjois-Goan kansoitettujen rantojen jatkuvalle boom boom -ääniraidalle.
fishermen kids in goa
Pojat auttamassa isäänsä verkkojen selvittelyssä öistä kalastusreissua varten Kola Beachilla.
fishermen in kola beach goa
Kalastajat palaamassa yön saaliin kanssa. Heidän on tyydyttävä siihen, mitä isojen troolarien jäljiltä rannikkovesiltä löytyy.
_49A6371
Kolmipäiväinen matka naapurivaltioon Karnatakaan ja sen vanhaan rauniokaupunki Hampiin antoi näkymän toisenlaiseen Intiaan. Junamatka kestää 8 tuntia suuntaansa, mutta Indian railways on kokemus sinänsä. Kanssamatkustajissa, ikkunoiden takana vaihtuvissa maisemissa ja junan käytävillä kaikkea mahdollista myyvissä kaupustelijoissa riittää ihmettelemistä koko matkaksi.
Hampi karnataka
hampi karnataka 4
hampi karnataka 2
hampi karnataka 3
river in hampi karnataka
Hampin temppelit ovat ainutlaatuisia. Paikallisesta graniitista rakennetut, upein kaiverruksin koristellut vanhat pyhäköt sijaitsevat massiivisten kallioiden ympäröimässä jokilaaksossa. Paikka teki yhtä suuren vaikutuksen, kuin edellisellä vierailullani lähes 10 vuotta sitten.
_49A6583
Temppeliä vartioiva nainen antoi ystävällisesti kuvata kätensä.
bus in goa
Voiko bussi enää värikkäämpi olla?
cashew nut goa
Cashew on yksi Goan symboleista. Tämä outo pähkinä on itse asiassa siemen, joka kasvaa hedelmän ulkopuolella. Itse hedelmiä käytetään paikallisen alkoholijuoman, Fenin valmistukseen.
school kids in karnataka
Intiassa ihmiset suorastaan pyytävät tulla kuvatuiksi. Tässä ryhmä koulupoikia poseeraa Shaylle.
_49A6858
_49A6891
12 vuotta Intiassa asunut israelilainen Nadav Shir on Artjuna-ravintolan pääkokki. Paikka on niin viihtyisä ja ruoka niin hyvää, että päädyimme nauttimaan siitä monena päivänä. Tässä Nadav valmistaa meille kasvislasagnea.
faces in goa
Itä ja länsi kohtaavat Goalla.
river boat in goa
Keralasta tutut asuntolaivat ovat verrattain uusi ilmiö Goassa. Tämänkin laivan rakensivat keralalaiset. Aluksessa on kolme hyttiä ja se ottaa vain kuusi matkustajaa kerrallaan. Vietimme laivalla luksusvuorokauden nautiskellen hyvästä ruoasta, juomista, ohi lipuvista jokivarren maisemista ja ympärillä liitelevistä vesilinnuista.
No… jotta tunnelma ei olisi ollut ihan liian idyllinen, öisen ankkurointipaikkamme lähellä joku hotelli aloitti puolilta öin varsin kaikuvat teknobileet.
house boat goa
white-bellied sea eagle
_49A6906
Aluksemme, Laid Back Waters.
house boat and captain
Kapteenimme Ramesh.
kingfisher bear goa
Kingfisher, luultavasti Goan tunnetuin tuotemerkki.
fish market in goa
Goan kalatorien valikoimista löytyy monenlaista merenelävää.

4 thoughts on “GOA: VÄRIÄ, LÄMPÖÄ JA VOLYYMIÄ”

  1. Kiitos Jael. Intia on aina kaunis ja tunnelmallinen. Ja kun tuoksut/hajut ja sound track jäävät pois, on vaikutelma lähes idyllinen..

 1. Aivan mielettömän upeita kuvia! Olette taltioineet hienoja värikkäitä hetkiä Intiasta! Tällaista laatua näkee harvoin – huomaa että olette ammattilaisia! 🙂
  Muutenkin tykkään todella paljon nettisivustanne ja tyylistänne! Pitääkin perehtyä tarinoihinne vielä tarkemmin! Goa vaikuttaa kauniilta paikalta!
  Titta

  1. Kiitos Titta, kiva kun tulit vierailulle 🙂 Kun luin blogiasi, tajusin etten ole koskaan kirjoittanut mitään Andamaaneista, enkä Keralastakaan blogissani ja ne ovat kuitenkin lempipaikkojani Intiassa. Kiva, että sinä kirjoitit Andamaaneista blogissasi! Tuli nostalginen fiilis. Yhden matkajutun olen tehnyt muutama vuosi sitten Matkaopas-lehteen Andamaaneilta, tässä on siitä lyhennelmä netissä.
   http://www.menaiset.fi/artikkeli/matka/matkakohteet/tanne_pian_ennen_muita
   Mahtavaa reissua teille!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.