Yksinkertaista, mutta hyvää!

Olen monen moista kertaa kokkailut Kreetan matkani jälkeen kreetalaisilla resepteillä ja lukenut keittokirjoja, jotka sain lahjaksi Kreetalta. Olen miettinyt salaisuutta Kreetan keittiön ylivertaisuuteen. Miten ihmeessä ruoka siellä on niin hyvää? Salaisuus on pakko olla hyvissä raaka-aineissa, mutta sillä on pakko olla tekemistä myös sen kanssa, miten ruoka tehdään. Siellä se tehdään rakkaudella, kaikki alusta loppuun asti itse. Ei puolivalmisteita, ei oikaisuja. Kun ruokaa tehdään rakkaudella, sen maistaa. Kun ruoka tehdään kiireella ja huolimattomasti, senkin maistaa.
Tässä yksi esimerkki. Mikä voisi olla yksinkertaisempaa, oliiviöljyä ja tapenadea, oliivitahnaa. Näyttää upealta! Ja maistuu taivaalliselta tuoreen leivän kera.
Israelissa tavataan sanoa: ruoka tehdään rakkaudella tai sitä ei tehdä ollenkaan. Olen NIIN samaa mieltä.
Valmistelen juuri seuraavaa matkaani, joka suuntautuu… yllätys, yllätys, toiseen herkkujen mekkaan eli Tel Aviviin.

Oliiviöljyä ja tapenadea

 

One thought on “Yksinkertaista, mutta hyvää!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.