Aamupala piknikkori Sintra

Pala paratiisia

This post is also available in: englanti

Casa do Valle Sintra PortugalTällaisessa paikassa heräsimme Portugalin matkamme ensimmäisenä aamuna. Sintran kylässä, Lissabonin kupeessa, viikunapuiden, vuorten ja linnojen ympäröimänä. Aamupala tuotiin korissa ovelle.  Tuli melkein itku, kun tajusin minkälaiseen paikkaan olin tullut – ja ymmärsin, että ehtisin olla siellä alle vuorokauden. Mutta saanpahan tästä taas yhden kohteen lisää “pakko palata tänne”-listalleni.

Tässä hetkiä Sintran reissustamme.

Sintra market

Flea market Sintra Portugal

Heti aamusta lähdimme hakemaan tuoreet vihannekset torilta ja löysimme myös tämän ihanan pienen kirppiksen. Uzi oli tohkeissaan löydöstään: neljä uutta kehystä seinälle perhekuvakokoelmaan.

Horse carriage ride Sintra Portugal

Sintran pieniä kujia kannattaa tutkia kävellen tai hevoskärryillä kolistellen kuten me.

Sintra Portugal

Casa do Valle Sintra PortugaliCasa do Valle Virpi ja Manuel Oliveira Sintra PortugaliKokkaamassa Virpi ja Manuel Oliveiran kotona. Mukaan pääsivät myös suomalainen au pair Sini ja hänen Portugalissa käymässä ollut ystävänsä Meri (kuvassa).

Virpi ja Manuel pyörittävät muiden töiden ohessa bed and breakfastia. Ihana paikka puutarhan keskellä.

Virpi Oliveira and Pandora

Virpi ja suloinen Pandora-koira, joka ei ihan ymmärrä kokoaan ja änkeää syliin.

Sintra beach Portugal

Lenkillä Manuelin kanssa läheisellä rannalla.

Ranta Sintra PortugaliSintra PortugalIllalla kävimme syömässä Sintran vanhassa kaupungissa pienessä Tulhas Ba-ravintolassa. Hyvää, konstailematonta paikallista ruokaa. Ihania juustoja, ankkariisiä, hyviä viinejä. Näitä tulee ikävä.

Onko teillä omia listoja paikoista, jonne aiotte palata? Olisi kiva kuulla.

 

6 vastausta artikkeliin ”Pala paratiisia”

  1. Todella, kuin sadusta! Nyt ollaan menty jo eteenpäin. Viime yö nukuttiin Nazaren rantakaupungissa ja nyt ollaan ihanassa Cooking & emotional-hotellissa, jossa saa itse valmistaa kokin kanssa päivällisen (tai syödä sen ihan valmiina). Portugali on tosiaan yllättänyt positiivisesti!

 1. Ihana Portugali ❤️. Minä mielelläni menen aina uusiin paikkoihin, mutta ensi syksynä aion pitemmällä Espanjan reissulla palata mm. minulle rakkaaseen Cadiziin, josta blogissanikin kirjoitin, sekä Granadaan! Suosittelen molempia

  1. Heidi, Cadiz näyttää ihanalta! Täytyy laittaa sekin listoille. Itse suuntaan ensi syksynä Madridiin kolmeksi viikoksi ja sieltä ehkä ehdin tehdä muutaman kivan viikonloppureissun eri puolille.
   Tuo oli kiva, mitä kirjoitit, että halusit viedä rakkaasikin Cadiziin. Niin se on, kun näkee jonkun mahtavan paikan, sen haluaisi jakaa sen lähimmän ihmisen kanssa.

 2. Upea, meillä on ollut Sintra kanssa pari kertaa suunnitelmissa mutta sitten ollaan päädytty aina johonkin muualle Portugalissa. Täytyypä taas miettiä asiaa uusiksi… 🙂 Ja siis meillähän noita “pakko palata” paikkoja riittää, hyvä kun ehditään missään muualla käydäkään ja tässä niistä muutamia: Irlanti kokonaisuudessan, Devon Englannissa, Soca-joen laakso Sloeveniassa, pieni Campertognon kylä Italiassa… 🙂

  1. Moi Satu, sulta sain taas pari hyvää omalle listalleni 🙂 Comptertognon googletin. Näytti upealle! Englannin pikkukyliin olen menossa jo heti syksyllä, mutta Irlanti on pitkäaikaishaaveeni. En ole vielä siis kertaakaan käynyt siellä. Kysyn sulta vinkkejä kun alkaa näyttää siltä, että toteutuu 🙂

Leave a Reply