Ilomantsi viinitorni

Mikä mikä Ilomantsi?

This post is also available in: englanti

Juice lauloi aikoinaan Ilomantsista “Mikä mikä mikä… Ilomantsi, paratiisi on, voittaa voittaa, television…” Ilomantsi oli meille kummallekin uusi tuttavuus. Menimme tekemään sinne sisustusjuttua, mutta vastaan tuli muutakin…   viinibaari_huippu_ilomantsi Huipulla tuulee… kävimme kahvilla Viinitornissa, josta oli hulppeat näköalat yli Ilomantsinjärven (joka on muuten niin matala, että monissa kohtaa siellä voisi kahlata keskellä järveä!). Arto Liimatta Nina Kosola Seurana meillä oli arkkitehti-sisustussuunnittelijapariskunta Nina Kosola ja Arto Liimatta, jotka arkkitehti- ja graafisen konttorin ohessa ovat mukana pyörittämässä Viinitornia ja Hermannin viinitilaa. Ideoita näiltä mukavilta Ilomantsin tuttavuuksilta ei puutu ja tulossa on kaikenlaista hauskaa, joten kannattaa tsekata Ilomantsin tarjonta kun on sille suunnalle menossa. Vanhan keskustan pääkadulla on ollut taidenäyttelyä näyteikkunoissa ja viinitornista on tullut myös paikallisten keskuudessa suosittu kahvittelu- ja illanviettopaikka. Arton oma beibi on elokuiset Blueberry Hill-jazz- ja blues-festarit. Moni kuuluisa artisti on esiintynyt näillä “keskellä metsää” pidettävillä festareilla. He tulevat tänne mielellään, sillä näillä festareilla ei ole tyypillisiä festariongelmia. Pariskunnalla on kädet täynnä työtä näissä mukavissa projekteissa. – Itse pitää järjestää jos haluaa, että täällä tapahtuu, nauroi Arto.

Mahtavaa, että on tuollaisia pikkupaikkakuntien aktiiveja, jotka pitävät kulmakunnan elävänä!

croisant_viinibaari_huippu_ilomantsi[1] Briellä, viherherukkahillolla ja mansikoilla täytetty croissant. Nam!   brownies_viinibaari_huippu_ilomantsi[1] Jälkkäriksi mokkapaloja. Ne tarjoillaan Pihlajanmarja-karkin kera.  Paluu lapsuuteen. viinibaari_huippu_ilomantsi_drinks[1] Hermannin viinitila tuottaa muun muassa mesimarjakuoharia. viinibaari_huippu[1]   Tänä kesänä on vielä mahdollisuus vierailla tornissa pe ja la 29. – 30.8. klo 12 – 23 .

Lisätietoa: Hermannin viinitila

Tilan FB-sivut

Blueberry Hill-festarit

Pois lähtiessämme ajoimme iltatorin ohi ja olihan siellä pakko piipahtaa hillaostoksilla. Uzi kuvasi sillä välin torimeininkiä.

Leave a Reply