Isin kanssa maailmallaIsäni matkusti paljon jo nuorena: Norjassa, Neuvostoliitossa, Libanonissa, Israelissa, Ugandassa ja Keniassa. Joillekin matkoille minä ja äitini lähdimme mukaan. Kaitafilmiltä olen nähnyt kun pikku pellavapäänä olen afrikkalaisten lasten ympäröimänä Nairobissa. Valokuva-albumissa on kellastuneita kuvia Leningradista, jossa Ninusha-vauva on venäläisen tädin sylissä.
Hieman isompana isän oli pakko ottaa minut mukaan reissuun kun muuten itkin koko hänen matkansa ajan kotona. Eli kannatti itkeä!
Myöhemmin matkustimme koko perhe Euroopan halki autolla Israeliin. Asuimme siellä vuoden. Tuohon vuoteen mahtui monta seikkailua. Isä vei minut ja sisarukseni telttailemaan Gennesaretin järvelle. Illalla istuimme paikallisten kanssa nuotiolla. Uudet tuttavuutemme soittivat kitaraa ja lauloivat heprealaisia lauluja.
Yläastenikäisenä matkustin isäni kanssa opiskelemaan englantia Brightoniin. Autolla ajoimme sinnekin. Söin joka päivä Fish & Chipsiä. Tietenkin ilman kalaa, olinhan kasvissyöjä.
Mietin mitä äitini olisi sanonut jos olisi tiennyt.
Kolmen viikon kielikurssini jälkeen kiersimme Skotlantia. Näin nousu- ja laskuveden. Kiipesimme Ben Nevisille, Skotlannin korkeimmalle vuorelle.
Vanhempani ihmettelivät myöhemmin mistä juontaa minun loputon haluni reissata. Ei tähän syytä tarvitse kovin kaukaa etsiä. He sytyttivät janon nähdä uusia paikkoja, tutustua uusiin ihmisiin, opiskella uusia kieliä. Isääni ja myös äitiäni saan kiittää siitä, mitä nyt teen.
Hyvää isänpäivää iskälle ja ihan kaikille isille!

Nina 1 v. 8 kk Keniassa


5 thoughts on “Isin kanssa maailmalla”

  1. Huomasin blogisi linkin Lizin blogissa ja jäänkin lukijaksi…Sellainen ehdotus on että jos voisit poistaa tuon ärsyttävän sananvahvistuksen niin se olisi kivaa.Tuo sananvahvistus tekee kommentoinnin vaikeaksi…..

  2. Hei Jael! Kiitos kommentista! Varmasti hyvä ehdotus. Näin alkuvaiheessa (meidän blogi on vielä ihan alkutekijöissään) on vielä paljon opettelemista.
    Onko sulla se blogi Appelsiineja ja hunajaa? Jos olet sama, niin Liz on puhunut mulle susta. Olen käynyt lukemassa sun blogia monia kertoja. Hyvä blogi! Ehkä sun kanssa voisi tehdä joskus ruokajutun Israelissa?

    1. Juu minä se olen,siis Appelsiineja ja Hunajaa-blogi..Lizin olen minäkin tavannut usein… Ja kiitos,jos tulet tänne niin ota yhteyttä ,ruokajuttu olisi kiva:)

    2. Hienoa! Tullaan jo itse asiassa jo muutaman viikon päästä. Ehkä nyt tällä reissulla ei onnistu, mutta jos saadaan aikataulut sopimaan, niin ehkä voidaan tavata ja miettiä asiaa ensi kertaa varten. Laitetaan viestiä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.