Ihmiset ovat parhaita

Kohtaamiset paikallisten kanssa ovat niitä ihan parhaita matkamuistoja. Kun aika kuluu, haalistuvat muistot, mutta joidenkin ihmisten käden puristukset, halaukset ja katseet jäävät mieleen elävästi.
Vaikka nämä kohtaamiset ovat työtäni, ovat ne usein kuitenkin paljon enemmän kuin ohimenevä hetki. On mahtavaa kun ihmiset kutsuvat koteihinsa, kertovat itsestään ja päästävät pikkuhetkeksi osaksi heidän elämäänsä. Osasta näistä hienoista ihmisistä tulee ihan oikeita ystäviä. Lämmöllä muistelen näitä ihmisiä kotona Suomessa ja toivon tapaavani heidät vielä uudestaan.
Kreetalta tällaisia “matkamuistoja” olivat muun muassa:
Sfendourakisin perhe Sitiasta (josta voi pian lukea Kaksplussasta). Vietimme kaksi mahtavaa päivää tämän huumorintajuisen ja vieraanvaraisen perheen kanssa.
 

Argiris-isä vie Artemista päiväkotiin.
Kävelyllä satamassa Giorgoksen (oik.) purjehdustunnin jälkeen.

Kirjailija, professori George Kamvysellis Sfinarin kylästä.

Vietimme mukavan, pitkän iltapäivän Kamvysellien kivitalon terassilla juoden teetä ja maistellen Georgen vaimon leipomia viinirypälesiirappipikkuleipiä.  
Kanvysellien puutarha oli jokaisen viherpeukalon unelma. Viinitarhan antimista riitti meillekin evästä koko viikon ajaksi. Miten hyviä kypsät viinirypäleet ovatkaan kun ne poimitaan suoraan puusta! 

Toimittaja Leonidas Klontzas on myös Agios Nikolaoksen retkeilykerhon presidentti. Vietimme hänen kanssaan ikimuistoisen päivän kävellen roomalaisilla poluilla, ihaillen maisemia vuorelta. Päivän päätteeksi söimme pikkukylässä, jossa käynti olisikin jo ihan oman postauksen arvoinen.
 

Leonidaksen kanssa kahvilla

Elina Mikroulea oli oppaamme parin päivän ajan Sitian ympäristössä. Elinan hulvaton huumori kruunasi matkamme!
 

Elinan hymy ei hyytynyt kertaakaan
Vierailulla Elefthernan kylässä

Palasimme Kreetalta kotiin painavien matkalaukkujen kanssa. Niissä oli juustoa, oliiviöljyä, timjamihunajaa, pikkuleipiä… kaikki tuliaisia uusilta ystäviltämme.
 

2 thoughts on “Ihmiset ovat parhaita”

    1. Jael, minäkään en ollut koskaan käynyt saaristossa jos Rodosta ei lasketa mukaan. Kreetan reissun jälkeen tuli vain suurempi hinku päästä takaisin. Ihana ruoka, ystävälliset ihmiset, hieno luonto… siinä on jo aika paljon syitä!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.