Nyt puhutaan munista

shakshuka
Israelilainen munakas, Shakshuka, on herkullinen, helppotekoinen, edullinen ja täyteläinen aamiaisruokalaji, jonka opin tekemään jo vuosia sitten. Palvelusaikanani Israelin armeijassa oli asemapaikkana usein joku kaukainen erämaaleiri, jossa seurana oli vain muutama kohtalotoveri. Meidän oli ruokittava itsemme niillä varsin vaatimattomilla keittotaidoilla, joita nuoren elämämme varrella oli ehtinyt karttua, kokkia kun ei ollut lähimaillakaan. Tästä shaksukasta tuli suosikkiruokaa. Vihanneksia ja munia, siinä se. Oikein hyvinä päivinä juusto ja tuore leipä nostivat aterian aivan uusiin korkeuksiin.
Tämän ruokalajin kanssa voit improvisoida mielin määrin. Laita sekaan vaikkapa omia mielivihanneksiasi, yrttejä tai lempijuustoasi. Tässä kuitenkin se perusresepti, jolla ruokkii 3-4 ihmistä. Hyvää ruokahalua!
shakshuka ingredients[amd-zlrecipe-recipe:9]

7 thoughts on “Nyt puhutaan munista”

  1. Tein tänään ja hyvää tuli. En oo koskaan aikaisemmin ite tehnyt. Tosin Elea oli vähän eri mieltä ruuan mausta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.