varda schnitzel featured image

Varda’s deli

This post is also available in: englanti

MG_1736_ready

Vardan herkut
Tapasin Vardan vuonna 1979.
Olin juuri muuttanut Tampereelle, minulle uuteen ja outoon kaupunkiin.
Kuinka ollakaan, Varda otti pian yhteyttä saadakseen selville kuka oli Tampereelle tullut uusi israelilainen. Tapasimme ja olemme olleet ystäviä siitä pitäen.
Kolme ja puoli vuotta asuimme samassa kaupungissa ja tämä ystävyys edesauttoi suuresti viihtymistäni.
90-luvulla, kun jo asuin perheineni Helsingissä, Varda tuli usein käymään ja hoitipa joskus lapsiakin, sillä aikaa kun olimme matkoilla. Kutsun Vardaa sisarekseni, sillä hän todella tuntuu siltä sisarelta, jota minulla ei koskaan ole ollut.
Viime lauantaina ajoin Tampereelle Vardaa tapaamaan. Ja, kuten aina, keskustelimme kaikesta siitä, mitä on näköpiirissä ja mitä on tapahtunut, lapsista, unelmista, kirjoista. Ylä- ja alamäistä. Elämästä.
Ja kuten aina, lämmin ja suurisydäminen Varda valmisti minulle runsaan juhla-aterian.
Vardan luvalla jaan kanssanne pari hänen herkullista reseptiään.
 
MG_1716

Kanaschnitzel
6 broilerinrintafilettä
3 munaa
sitruunamehua (tai mitä tahansa muuta sitrushedelmän mehua)
sitruna-pippuria
suolaa
korppujauhoja
Hakkaa rintafileet litteiksi leikkeiksi (max. 1 cm paksuisiksi).
Sekoita kulhossa munat, sitrusmehu ja mausteet.
Anna broilerileikkeiden marinoitua tässä seoksessa ainakin 2 tuntia.
Lisää kulhoon ½ dl vehnäjauhoja ja pyöräytä ne munaseoksen ja broilerileikkeiden joukkoon.
Nostele leikkeet kulhosta ja päällystä ne korppujauhoilla.
Paista öljyssä pannulla kullanruskeiksi.
Vinkki: Korppujauhojen sijaan voit käyttää murskattuja maissihiutaleita. Ne tarttuvat leikkeiden pintaan korppujauhoja paremmin.
_MG_1704
Tuoresalaatti hedelmien ja puolukoiden kera
Kerä jäävuorisalaattia
2 päärynää
1 omena
2 appelsiinia tai mandariinia
1 sitruuna
2 dl puolukoita tai karpaloita (pakastettuja tai tuoreita)
Silppua salaatti ohuiksi suikaleiksi.
Kuori ja pilko päärynät ja omena. Purista päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi.
Kuori ja pilko toinen appelsiini pieniksi paloiksi.
Purista toisesta appelsiinista mehu.
Sekoita kaikki ainekset kulhossa.
Lisää marjat juuri ennen tarjoilua.
Suolaa tai pippuria ei tarvita! Toki voit lisätä niitä halutessasi, mutta mielestäni tämän salaatin raikkaus pääsee parhaiten oikeuksiinsa ilman lisämausteita.

Leave a Reply