_MG_8652

Tel Aviv: Valkoinen kaupunki – Tel Aviv: White City

This post is also available in: englanti

Tel Aviv Valkoinen kaupunki- näyttely

_MG_8688
 

 

Minä kävelyllä Tel Avivin päällä…

 

_MG_8676

Tel Aviv on yksi Unescon maailmanperintökohteita Bauhaus-arkkitehtuurinsa vuoksi.

 

_MG_8634

“Tämä näyttely oli vain tekosyy päästä käymään Helsingissä”, naureskeli Tel Avivin kaupungin pormestari Ron Huldai Tel Aviv  – Valkoinen kaupunki-näyttelyn avajaisissa Suomen Arkkitehtuurimuseossa.

Mielipiteet jakava mies on pitänyt pintansa ja takana on jo 15 vuotta kaupunginjohtajuutta. Sinä aikana Tel Aviviin on ilmestynyt muun muassa 120 kilometriä pyöräteitä, jotka ovat kovassa käytössä. Ei paha kaupungissa, jossa ei ennen harrastettu pyöräilyä ollenkaan.
Hauskaa on se, että maalaispojasta, joka kasvoi kibbutsissa, tuli Israelin suurimman kaupungin johtaja. Viime vuosina tästä kaupungista on tullut myös kuuma matkailukohde, muun muassa sen Bauhaus-arkkitehtuurin vuoksi. Tätä pääsee nyt katsomaan Arkkitehtuurimuseon näyttelyssä, joka on avoinna 12.2.-30.3.14.
Suomen Arkkitehtuurimuseo, Kasarmikatu 24, ti-su 11-18, ke 11-20
_MG_8638
Ron Huldai – Tel Avivin kaupunginjohtaja on rento tyyppi.
_MG_8671
Talot on pyritty entisöimään alkuperäisen mallin mukaan.

 

 

_MG_8649

5 vastausta artikkeliin ”Tel Aviv: Valkoinen kaupunki – Tel Aviv: White City”

  1. Oi ihana rakas Tel Avivini esillä Helsingissä:-) Mielesräni Huldai on yksi parhaimmista Tel Avivin kaupunginjohtajista,vaikka onkin rakwntanut paljon rikkaille tarkoitettuj asuntoja.

    1. Olen kuullutkin, että Huldai on tunteita herättävä tyyppi, toiset vihaa ja toiset rakastaa. Mutta hauska tapaus ja varmaan tehnyt paljon hyvääkin kaupungin eteen kun on valittu näin pitkäksi aikaa kaupunginjohtajaksi. Tuli taas matkustusfiilis. Ja nälkä…. missään kaupungissa en ole syönyt niin monessa hyvässä ravintolassa kuin Tel Avivissa!

Leave a Reply