featured image

Teehetkiä Intiassa

This post is also available in: englanti

Teehetkiä Intiassa
Valokuvaajana ja toivottomana individualistina sopeudun huonosti tiukkaan matkaohjelmaan, johon en itse voi vaikuttaa. Tällä kertaa matkustin myös isossa ryhmässä, mikä ei tietenkään tehnyt siitä yhtään helpompaa.
Päästäkseni vähän lähemmäksi sitä Intiaa, jota suuren osan aikaa näin vain bussin ikkunasta, yritin karata omille teilleni aina, kun se vain oli mahdollista. Se onnistui esimerkiksi hyvin varhaisina aamukävelyinä tai niinä lyhyinä pysähdyksinä, joita bussimme teki matkan varrella.  Lyöttäydyin mielelläni teiden reunustoilla istuskelevien aikaisten teenjuojien seuraan. Teenmyyjät taitavat kaikkialla Intiassa avata aamuisin ”bisneksensä” ensimmäisinä. Ostamalla kupillisen vahvaa, makeaa ja rasvaista Chaita oli helppo liittyä joukkoon. Eikä yhteisen kielen puutekaan ollut ongelma. Pienen jutustelun ja muutamien esineiden kuvaamisen jälkeen oli yleensä helppo saada lupa kuvata myös ihmisiä. Usein nämä kuvaussessiot päättyivät siihen, että kuvattavat pyysivät minua yhteiskuvaan kanssaan. Nämä lyhyet, spontaanit kohtaamiset olivat tämänkertaisen matkani kohokohtia.
Niin, ja se ihana intialainen Chai, se tehdään näin:
 Ainekset:
– mustaa teetä
– tuoretta inkivääriä
– kardemumman siemeniä
– sokeria
– täysmaitoa
Valmistus:
1. Murskaa kardemumman siemenet ja silppua inkivääri.
2. Keitä niitä vedessä pari minuuttia, lisää sokeri ja jatka keittämistä vielä pari minuuttia
3. Lisää teelehdet ja keitä vielä hetki.
4. Lisää maito ja keitä vielä 2 minuuttia.
5. Siivilöi ja tarjoa kuumana.
En laittanut tarkkoja mittoja, koskapa kaikilla tienvarsien teemyyjillä lienee omansa. Kokeilemalla löydät makuun juuri itsellesi sopivan tasapainon.

MG_0335

 

MG_9902

MG_0301

MG_9874

MG_0392

MG_0372

MG_0345

MG_0354

MG_0342

MG_0140

MG_0308

MG_0122

MG_0381

Leave a Reply