funnel chanterelle

Suppilovahveropasta tuoreista sienistä

This post is also available in: englanti

funnel chanterelle finland
Kaikkea ei voi saada! Tämä syksy on ollut poikkeuksellisen aurinkoinen ja lämpötilatkin ovat pysytelleet kohtuullisen mukavina. Matalalta paistava aurinko kultaa luonnon lämpimät värit hehkuviksi. Mutta! Niin kuin olemme kuivasta ja kauniista syksystä nauttineetkin, sienet olisivat tarvinneet sateita popsahtaakseen poimittaviksemme. Niinpä tämänvuotinen sienisaalis uhkaa jäädä todella vaatimattomaksi.
Lokakuu on suppilovahveroiden aikaa. Vietin muutaman tunnin metsässä anoppini ja kälyni kanssa etsien noita herkullisia sieniä. Kuivattuina ne säilyvät yli pitkän talven ja ovat tavallisesti keittiömme vakiotavaraa.
Tällä kertaa saalis oli liian vaatimaton kuivattavaksi, joten päätin käyttää sienet tuoreeltaan pastan kruunaajana.

Tässä hyvin yksinkertainen resepti, josta ainakin supilovahveron ystävät saattavat pitää:

Suppilovahveropasta tuoreista sienistä

Ingredients

  • Tuoreita suppilovahveroita
  • Kirsikkatomaatteja
  • Tuoretta valkosipulia
  • Oliiviöljyä
  • Spaghettia
  • Suolaa ja pippuria

Instructions

  1. Viipaloi valkosipulinkynnet ohuiksi viipaleiksi
  2. Leikkaa kirsikkatomaatit kahteen tai kolmeen osaan
  3. Paista valkosipuliviipaleet runsaassa oliiviöljyssä kullanruskeiksi ja siirrä sivuun.
  4. Paista viipaloituja tomaatteja samassa öljyssä 30-60 sekuntia ja siirrä ne sitten öljyineen valkosipulin seuraksi odottelemaan.
  5. Paistele tuoreita sieniä kuivalla pannulla, kunnes ylimääräinen kosteus on poistunut. Lisää sitten pannulle oliiviöljyä ja paista sieniä vielä muutama minuutti.
  6. Keitä spaghetti.
  7. Hetki ennen kuin spaghetti on valmista laita kaikki kastikeaineet takaisin pannuun ja kuumenna. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan ja sekoita sitten sieni-tomaatti-valkosipuliseos kypsän pastan joukkoon.
  8. Lisää päälle raastettua parmesania.
  9. Bon appétit!
http://sweetchili.fi/suppilovahveropasta-tuoreista-sienista/

pasta with wild mushrooms tomatoes and garlic

Leave a Reply