featured image

Suomenlinna

This post is also available in: englanti

Niin kauan kuin olen Helsingissä asunut, olen usein vieraillut tässä pääkaupunkia vartioivassa saaressa. Mantereelta katsoen tuo massiivinen graniittisaari ei näytä juurikaan muuttuneen siitä, kun se Ruotsin vallan aikaan 1748 rakennutettiin. Linnoitettu saari on kesäisin suosittu retkikohde, mutta huomaan usein löytäväni itseni sieltä palelemasta myös talvisin, kun käyn kuvaamassa saarta tai näytän sitä Suomessa vieraileville ystävilleni.
Vanha kivikirkko, ruutikellarit, suuret tykit, upeat kalliorannat, taidegalleria, muutama kahvila ja ravintola… Telakan luona, lähellä sukellusvenettä on piilossa pieni ihastuttava kahvila, jota kaikki vierailijat eivät taida löytää.
Tässä muutama kuva Suomenlinnan näkymistä hyytävän kylmänä päivänä.

IMG_2725

IMG_2733

IMG_2760

IMG_2771

IMG_2813

2 vastausta artikkeliin ”Suomenlinna”

  1. Kesäretkikohde tämä on ollut itselle, mutta varmasti näkemisen ja kokemisen arvoinen talvellakin! Sain kerran opastetun kierroksen Suomenlinnan kujilla, sillä naapurimme on aikanaan lapsuutensa asunut täällä 🙂

    1. Moni paikka on ihan erilainen talvella, mutta helposti vaan ei tule lähdettyä. Tänään näin videon talvisesta Riikasta. Sitäkin oon ajatellut kesäkohteena, mutta tuli sellanen olo, että vois mennä talvellakin! Hienoja talvipäiviä teille!

Leave a Reply