_MG_1488

Suomen kesä on herkullinen

This post is also available in: englanti

Kesä on Suomessa lyhyt ja arvaamaton. Suunnittelipa mitä aktiviteetteja hyvänsä, sää on ensimmäinen ja viimeinen asia, joka on otettava huomioon. Siitä huolimatta kesäiset herkutteluhetket ovat aina ikimuistoisia, olipa sää mikä hyvänsä. Monista sellaisista on kiittäminen hyviä ystäviä, jotka ovat järjestäneet kesämökeillään hienoja kulinaristisia kokemuksia.
Tässä vain muutama esimerkki suomalaisista herkuista.
blue berry muffins finland countrysideMustikkamuffinit. Marjat kerättiin vain muutama minuutti ennen muffinien paistamista!
desert finland summer countTimon ja Tiinan myöhäisillan jälkiruoka. Kahvia, konjakkia ja marenkia kermavaahdon ja villivadelmien kanssa.
grilled meatballs summer finnish country sideAvotulella paistetut lihapullat, jotka on maustettu mökin pihalla kasvavilla yrteillä.
grilled salmon finland summer life styleLoimulohen valmistus on kokemus sinänsä. Kypsennyslämpötila on oikea, jos kämmen kestää sitä pari sekuntia. Lohifile kiinnitetään lautaan katajasta vuolluilla “nauloilla”. Kalan paahtuessa sitä valellaan silloin tällöin vedellä, johon on lisätty giniä, suolaa ja sokeria. Valeluharjana käytetään katajanoksaa.
home grown tomatoes finland summerTämä ihastuttava lady kasvattaa vihanneksensa pienellä kaupunkipalstalla. Ulkomaalaisille kerrottakoon, että näitä vihannesten viljelyyn tarkoitettuja maapalstoja on useita eri puolilla Helsinkiä ja sellaisen voi saada kaupungilta pientä vuokraa vastaan.
IMG_7872Alkuruoka à la Mikko ja Outi. Paistettuja kampasimpukoita parsan ja korvasienikastikkeen kera. Taivaallista.
kantarelli soas finland country side summerKantarellikastike. Parhaimmillaan tehtynä tuoreista sienistä sipulin ja kerman kanssa. Erinomaista uusien perunoiden ja lihan tai kalan kanssa.
makkara finland country sideGrillimakkara. Ehkäpä se tavallisin suomalainen grilliruoka. Syntyy missä vaan, sillä kätevän kertakäyttögrillin voi hankkia melkein joka kaupasta ja bensa-asemalta.
pancake finnish country sideUuninpohjaletut. Avotulella valmistettuihin lettuihin tulee aivan oma arominsa sekä herkullisen rapeat reunat.
pulla finland summerKorvapuusti. Perinteisistä perinteisin leivonnainen on Suomen lahja maailman kahvipöytiin.

savustettu ahven finland country side summerSavustetut ahvenet. Ahvenia voi onkia melkein jokaisesta järvestä ja savustuslaatikko on kätevä tapa tehdä niistä todellinen herkku.

smoked-shrimps-finland-summe-country-sideSavustetut katkaravut. Kuorimattomat pakastekatkaravut saavat nekin savustuslaatikossa mainion aromin.

Leave a Reply