choclate featured image

Suklaata, suklaata…

This post is also available in: englanti




Huomenna suklaafriikki suuntaa Wanhaan Satamaan Suklaafestivaaleille.
(www.suklaafestivaalit.fi) Uskon, että sieltä on luvassa suklaisia terveisiä!

Näissä tunnelmissa, varaslähtönä, syntyi Hesarin ohjeella ihana suklaakakku. Supernopea ja helppo, mutta hyvä ja suklainen! Hesari kutsuu sitä syntiseksi, minä taivaalliseksi 🙂

Suorastaan syntinen suklaakakku
200 g tummaa suklaata (ei maitosuklaata)
200 g voita (ei leivontamargariinia)
3 dl sokeria
5 kananmunaa
1 rkl vehnäjauhoja (tai käytännössä mitä vain, mantelijauhoa, gluteenitonta jauhoa)
Pilko voi ja suklaa ja sulata ne erittäin miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon sokeri ja sekoita tasaiseksi. Poista liedeltä ja sekoita joukkoon kananmunat yksi kerrallaan. Lisää lopuksi jauho.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20-30 minuuttia, hieman vuoan koosta riippuen. (Pienessä vuoassa kannattaa paistaa kauemmin, koska kakusta tulee paksumpi.)
Kakku saa hölskyä vielä kevyesti keskeltä, kun otat sen pois uunista. Anna jäähtyä ja laita jääkaappiin tekeytymään vähintään yön yli (jos pystyt, toisin kuin minä!). Kakun voi hyvin tehdä jo 2-3 päivää etukäteen.
 
 

2 vastausta artikkeliin ”Suklaata, suklaata…”

    1. Tämä on – takuuvarmasti! Useamman kerran kokemuksell 🙂
      Viimeksi kokeilin maidotonta versiota eli laitoin maidotonta Floraa voin sijaan. Ei voita voita, mutta hyvää kuitenkin!

Leave a Reply