featured image

Street food rules!

This post is also available in: englanti

IMG_9966
Ystäväni Hanna tutkailee koordinaatteja

Oli kyllä mahtava yllätys tuo lauantainen Streat Helsinki-tapahtuma! Ihan kuin vappuna, mutta uskomattominta oli se, että porukka ryysi ruoan vuoksi! Tällainen olisi ollut ihan mahdoton ajatus vielä kymmenen vuotta sitten… massat lähtee kaupungille, eikä alkoholi kuulu kuvaan mitenkään. Mahtava tunnelma, ihan kuin ulkomailla 🙂

Ruoka oli siis “gourmet”-katuruokaa: hyvin tehtyä, yksinkertaista makupalaa oli tarjolla joka makuun. Moneen kojuun joutui valitettavasti odottamaan tuskallisen kauan…. pahimmissa jonoissa oli varmasti pari sataa ihmistä. Mutta pakko hehkuttaa  ruokaa. Söin Social food streetin (Masterchef 2012-voittaja Mika Tuomolan luotsaama makkaramesta) vegekoiran, joka suorastaan suli suussa. “Vegemakkara” oli mausteinen ja kastikkeet sopivat hodariin kuin nyrkki silmään. Ystäväni söi haukimakkaran ja kehui sitä taivaalliseksi. Hintaa näillä annoksilla oli viisi euroa. Huuhdoimme annoksemme alas Saltin tuorepuristetulla karpalomehulla (3,50 e). Ei paha.

Toivotaan, että tämä hieno tapahtuma saa jatkoa. Ryysis oli sitä luokkaa, että seuraavalla kerralla myös ruokakojuja ja -rekkoja saisi olla reilusti enemmän.

Tapahtuman kotisivut löytyvät täältä.

Kiva video tapahtumasta linkitettynä FB-sivuillamme:
facebook.com/sweetchiliblog

IMG_9973
Jonottaminen kävi työstä

IMG_9982

Ja palkinto… 🙂
IMG_9986
Tuomiokirkon portailla otettiin aurinkoa

2 vastausta artikkeliin ”Street food rules!”

  1. On kyllä tosi kiva juttu että Helsingissä järjestettiin tuollainen tapahtuma:) Siellä kun ei ihan kauhean helposti löydy edullista katuruokaa.

  2. Joo, ihan huippua! Nyt on alkanut tännekin tulla uusia katuruokapaikkoja, joissa tehdään ruoka itse. Falafeliä, mezzeä, tortilloja… Mut pitkään menikin niin, että oli vain kamalia hodareita ja mikroranskiksia.

Leave a Reply