Snägäriyö Streat Helsinki

Streat Helsinki on täällä taas!

This post is also available in: englanti

Kuva Eetu Ahanen

Snägärien yö antoi mukavan varaslähdön viikonlopulle, jolloin viime vuoden malliin ruokarekat valtaavat Helsingin keskustan. Tapahtumahan sai viime keväänä odottamattoman suosion ja on nyt pidennetty kahdeksi päiväksi.

Nite bites Streat Helsinki Timo Santala

Kuva Eetu Ahanen

Timo Santala, Helsingin kaupungin ruokastrategi, maistoi melkein kaikkia annoksia. Lemppari oli Karhupuiston grillin possukorianteripita ja femma sopiva hinta.

Ideanahan on siis se, että kerrankin pääsee syömään eri tyyppisiä, hyviä ja hauskasti ideoituja, kohtuuhintaisia annoksia ja samalla tutustumaan katuruokaa. Street food on nyt iso trendi maailmalla ja kiva nähdä, että myös meidän pieni Helsinkimme seuraa perässä.

Maistiaisia sai tosiaan jo eilen Snägärien yössä (snägäri vai snagari… espoolaisena olen kai jäävi sanomaan 🙂 mutta omasta mielestäni snagari a:lla. Hesarin mukaan kummatkin ovat ok! käykäähän äänestämässä Hesarin linkissä suosikkianne!).

Harvoin tulee lähdettyä torstai-iltana viettämään iltaa Helsinkiin saakka (matkahan kestää jopa vartin verran tuosta Länsiväylää pitkin ;)), mutta eilen se kannatti. Oli hauska nähdä miten ruoka saa porukan liikkeelle. Ei samassa määrin, kuin odotettavissa viikonloppuna, mutta kuitenkin.

Snägärien yö Streat Helsinki 2015

Kuva Andrew Taylor.

Me tsekkasimme Rautatieaseman grillin, jossa ystäväni Virpin kanssa annoksiksemme valioitui nyhtökana, tosin eri kastikkeilla.

Menkäähän jo tänä iltana mussuttamaan grillikioskeille ja viikonloppuna suunta on tietysti Helsingin keskusta!

Viime kevään postaukseni aiheesta. Aurinko paistoi ja väki rynni keskustaan. Hyvät muistot!

Infoa Snägärien yön ja Streat Helsingin FB-sivuilla sekä osoitteessa streathelsinki.com

 

 

 

Leave a Reply