acropolice

Ravintolamatkalla Ateenassa

This post is also available in: englanti

 

Tavernoja, kahviloita, baareja, katuruokaa, toreja. Nam mitä makuja. Olimme joulun alla ruokamatkalla Ateenassa ja kotiin palattuani oli pakko pitää muutaman päivän ruisleipä + voi-kuuri, niin ähkyyn tuli syötyä itseni. Se on oma tapani “rauhoittaa tilanne” kun herkkuja on tullut ahmittua liikaa 🙂

plaka athens

Plakan kaupunginosa on kaunis ja romanttinen. Siellä viettää helposti illan tai kokonaisen iltapäivän, kuten me. Istuimme perinteisessä tavernassa paikallisen hauskan tuttavamme Dimitran kanssa ja söimme, joimme ja varsinkin nauroimme paljon.

_MG_5159

Kauppahallista, josta jo ehdinkin tehdä postauksen ja sen ympäristöstä löytyy torikojujen lisäksi kivoja pikkukuppiloita. Tässä vasemmanpuolisessa armenialaisessa kaupassa ei tarvitse koskaan ostaa sikaa säkissä. Kaikkea saa maistella pitkän puupöydän ääressä.

street musician athens

Posetiivari kävelykadulla ja paahdettuja kastanjoita.

athens restaurants

Katuruoka on Kreikassa laadukasta ja hyvää. Älä missaa perinteistä souvlaki-annosta Ateenan matkalla!

 

athens on december

Oli hassua, kun joulupukkiasuisia ateenalaisia tuli vastaan tuon tuosta ja lämpömittari näytti samaa kuin Suomen kesässä.

journalist group

Seurueeseemme kuului ateenalainen ruokatoimittaja Angela, moskovalainen ruokalehden päätoimittaja Dimitri, berliiniläinen ruokakriitikko Rose Mary ja suomalainen kollegani Mika Remes.

athens metro

Metrossa oli täyttä! Keskustan kadut oli suljettuna mielenosoitusten vuoksi, joten metrolla oli helppo halkoa kaupunki, kuten muutenkin jos haluaa välttää ruuhkat.

athens street image

helexpo maroussi athens

Ateenassa pidetään suuret ruokafestivaalit kesällä ja joulun alla. Ne ovat avoimet ammattilaisten lisäksi kaikille ruoasta kiinnostuneille. Parasta olivat runsaskätiset maistiaiset: pääsimme herkuttelemaan niin bottargalla (harmaamullon kuivattua mätiä) eri makuyhdistelmien kera kuin taivaallisilla lampaan- ja vuohenmaitojuustoilla.

wine tasting

Tässä paikallinen isäntämme Dimitris keskittyy wine tastingiin.

food and cooks

_MG_6062

Vietimme Marika Koskisen ja hänen veljensä Samu Koskisen kanssa hauskan illan heidän pohjoismaista ruokaa tarjoavassa Safkassa.

_MG_6052

Paikassa näkyy intohimo ruokaan. Samu ramppaa vuorokuukausin Helsingin ja Ateenan väliä. Matkalaukku pullistelee Suomi-herkkuja.

_MG_5958

Kuten tässä näkyvää savuporoa.

_MG_6084

Viimeinen ilta Tudor Hall-ravintolassa.  Vielä kerran herkkuja mahan täydeltä.

athes by night

Söimme usein ravintoloissa, joissa oli näkymä kauniille Akropoliin kukkulalle. Vikana iltana päätin tehdä pikkupyrähdyksen Akropoliin huipulle vaikkei se meidän ohjelmaan kuulunutkaan ja se kannatti. Olihan tuo sivistyksen kehto tai sen rauniot, vaikuttava paikka.

acropolice athens

Leave a Reply