featured image

Pipareiden voittajaresepti

This post is also available in: englanti

piparitJo kahden vuosikymmenen ajan on Varon-tiimi leiponut joulupiparinsa tällä vanhalla reseptillä. Joulun kunniaksi haluan jakaa tämän pienen salaisuuden eteenpäin.

Seuraa ohjeita ja takaan, ettet enää koskaan hanki kaupan valmistaikinaa!

Hyvää joulua!

PIPARKAKUT

250 g voita
4 dl fariinisokeria
3 tl kanelia
3 tl kardemummaa
2 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1/2 tl maustepippuria
2 munaa
6 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl soodaa

Kiehauta rasva, fariinisokeri ja mausteet. Anna jäähtyä.
Lisää joukkoon munat.
Sekoita vehnäjauhot ja sooda ja lisää seos siivilöiden taikinaan.
Sekoita taikina tasaiseksi ja anna sen kovettua viileässä yön yli.
Kauli taikina ohuehkoksi levyksi käyttäen jauhoja apuna ja ota siitä
muotilla piparkakkuja.
Paista 175 asteen lämmössä 6-8 minuuttia pipareiden paksuudesta riippuen.

Leave a Reply