featured pasta

Pasta à la Loffredo

This post is also available in: englanti

Muutama vuosi sitten olin työkeikalla Toscanassa kuvaamassa italialaisia huviloita. Kahden päivän kuvausrupeama erässä ihanassa vanhassa talossa lähellä Luccan kaupunkia päättyi talon omistajan, rouva Loffredon minulle valmistamaan fantastiseen kasvispasta-ateriaan. Hän myös tutustutti minut italialaiseen pastamausteeseen.
Tämä on siitä lähtien ollut lempipastani ja – vaikka itse sanonkin – myös ehdoton suosikki monelle niistä, joille minulla on ollut ilo kokata.
Resepti on oma improvisaationi rouva Loffredon minulle tarjoaman herkun pohjalta.
Nauti!
_MG_1212

Pasta à la Loffredo

Yield: 4-5 annosta

Ingredients

  • 2-3 sipulia
  • 3-4 kypsää tomaattia
  • 1 valkosipuli kevätsipulia tai persiljaa
  • pari aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
  • kivettömiä vihreitä oliiveja
  • pieni purkki tomaattipyrettä
  • 1-2 kasvisliemikuutiota
  • öljyä (voit käyttää myös aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
  • yrttejä (mielellään tuoreita); salviaa, rosmariinia, oreganoa (tai sen sijaan tuoretta Za’ataria, jos löydät sitä arabialaisesta kaupasta)
  • Italialaista spaghettimaustetta(Aglio, Olio & Pepperoncino). Se on mausteseos, joka sisältää yrttejä, valkosipulisuolaa ja chiliä. Jos sitä ei ole, muista lisätä ruokaan kuivattua tai tuoretta chiliä.
  • ripaus sokeria
  • 500 g spaghettia

Instructions

  1. Esivalmistelut:
  2. Hienonna sipuli ja bvalkosipuli, pidä erillään.
  3. leikkaa tuoreet tomaatit pieniksi kuutioiksi
  4. hienonna kuivatut tomaatit
  5. puolita oliivit
  6. silppua kevätsipuli tai persilja
  7. silppua kaikki tuoreet yrtit
  8. Kastikkeen valmistus:
  9. Kuullota sipulisilppu kullanruskeaksi ja lisää pannulle valkosipuli ja tuoreet yrtit. Paistele hetki, mutta älä polta…
  10. Lisää vähän vettä ja sekoita joukkoon tomaattipyre ja kasvisliemikuutiot
  11. Lisää oliivit ja kuivatut tomaatit
  12. Lisää sokeri pyöristämään makua ja maista
  13. Kun olet tyytyväinen makujen tasapainoon, lisää teelusikallinen italialaista spaghettimaustetta (tai varovasti chiliä). Maista ja lisää maustetta, mikäli siltä tuntuu. Ole kuitenkin varovainen chilin kanssa, koska sen poltetta ei välttämättä heti huomaa.
  14. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä 15-20 min.
  15. Keitä spaghetti
  16. Tuoreet tomaatit lisätään kastikkeeseen vasta, kun spaghetti on kiehumassa, jotteivät ne kypsyisi muhennokseksi
  17. Sekoita pasta ja kastike isossa kulhossa ja ripottele päälle kevätsipulit tai persilja
  18. Laita pöytään lisäkkeeksi parmesania tai pehmeää vuohenjuustoa.
  19. Niin, ja viiniä …
http://sweetchili.fi/pasta-a-la-loffredo/

 

 

 

3 vastausta artikkeliin ”Pasta à la Loffredo”

  1. ..and remember, this is just a good basis for your own improvisations. You can add zucchini or eggplant, bacon and cream. I personally do not measure the ingredients so the pasta always tastes slightly different.

Leave a Reply