featured image

Nyt puhutaan munista

This post is also available in: englanti

shakshuka
Israelilainen munakas, Shakshuka, on herkullinen, helppotekoinen, edullinen ja täyteläinen aamiaisruokalaji, jonka opin tekemään jo vuosia sitten. Palvelusaikanani Israelin armeijassa oli asemapaikkana usein joku kaukainen erämaaleiri, jossa seurana oli vain muutama kohtalotoveri. Meidän oli ruokittava itsemme niillä varsin vaatimattomilla keittotaidoilla, joita nuoren elämämme varrella oli ehtinyt karttua, kokkia kun ei ollut lähimaillakaan. Tästä shaksukasta tuli suosikkiruokaa. Vihanneksia ja munia, siinä se. Oikein hyvinä päivinä juusto ja tuore leipä nostivat aterian aivan uusiin korkeuksiin.
Tämän ruokalajin kanssa voit improvisoida mielin määrin. Laita sekaan vaikkapa omia mielivihanneksiasi, yrttejä tai lempijuustoasi. Tässä kuitenkin se perusresepti, jolla ruokkii 3-4 ihmistä. Hyvää ruokahalua!

shakshuka ingredients

Nyt puhutaan munista

Ingredients

  • 2 sipulia
  • 2 punainen paprika
  • 3 tomaattia
  • Kevätsipulia
  • 6 munaa
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
  • chilijauhetta
  • oliiviöljyä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 1 pieni purkki tomaattipyrettä

Instructions

  1. Silppua sipulit, paprika, tomaatit ja kevätsipulit. Pidä ne erillään.
  2. Kuumenna oliiviöljy (kannellisessa) paistinpannussa tai paistokasarissa.
  3. Kuullota sipulisilppu, lisää paprika ja hetken päästä tomaatit.
  4. Mausta suolalla, mustapippurilla, juustokuminalla ja chilijauheella.
  5. Lisää tomaattipyre ja tilkka vettä.
  6. Lisää kevätsipulit.
  7. Anna porista pari minuuttia kannen alla miedolla lämmöllä, tarkista mausteet ja pyöristä maku ripauksella sokeria.
  8. Riko munat symmetrisesti kastikkeen päälle.
  9. Peitä kannella ja anna kypsyä miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
  10. Kypsyyttä voit testata varovasti sormenpäällä. Shaksuka on valmista, kun keltuaiset ovat hyytyneet.
  11. Koristele kevätsipulisilpulla ja tarjoa tuoreen vaalean leivän kera.
http://sweetchili.fi/nyt-puhutaan-munista/

7 vastausta artikkeliin ”Nyt puhutaan munista”

  1. Tein tänään ja hyvää tuli. En oo koskaan aikaisemmin ite tehnyt. Tosin Elea oli vähän eri mieltä ruuan mausta 🙂

Leave a Reply