Burel factory wool bags

Muotia Portugalin vuoristossa

This post is also available in: englanti

Manteigasin kylässä, lähellä Serra de Estrelan vuorta, löysimme tällaisen ihanan, vanhan villatehtaan.

Manteigas Portugal

Paikka oli jo suljettu, kun myyntijohtajana työskennellyt lissabonilainen Isabel Costa ja hänen miehensä päättivät avata sen uudelleen, Burelin nimellä. He ottivat tuotantoon perinteisiä malleja rinta rinnan nykyaikaisten mallien kanssa. Kantava ajatus oli kuitenkin, että kaikki valmistetaan perinteitä vaalien villasta. Iso osa työstä tehdään edelleen käsityönä.


Burel factory Portugal

Burel factory Portugal

 

Burel factory Portugal

 

Burel factory Portugal

Burel factory Portugal

 

Burel factory Portugal

Nyt tehtaassa nakuttavat samaan aikaan 1800-koneet rinta rinnan uusien koneiden kanssa. Kaikki tehdään kuitenkin pientuotantona. Isabel suunnittelee itse ja käyttää lisäksi monia nuoria portugalilaisia suunnittelijoita. Vierailumme aikana tutustuimme juuri Japanin muotiviikoille lähdössä olleisiin uusiin tuotteisiin.

Burel factory Portugal

Jos laukussani olisi ollut tilaa, olisi tehtaan pienestä kaupasta löytynyt vaikka mitä ihanaa. Uzi osti sieltä tyttärelleen kauniin villashaalin.

Burel factory Portugal

Burel factory PortugalBurel factory Portugal

4 vastausta artikkeliin ”Muotia Portugalin vuoristossa”

    1. Oli tosiaan mahtava paikka, oli pakko kirjoittaa tästä! Melu oli tosin korvia huumaava, harmi, ettei tullut otettua videopätkää. Koneet nakuttivat yhteen ääneen ja siellä ne työntekijät keskittyivät työhönsä ilman kuulosuojaimia. Portugalin meininkiä 🙂

    1. Juu, oli totta tosiaan. Niillä on nettikauppa. Itse harkitsen juuri, että raaskinko tilata. Ei ihan halpoja, mutta tosi laadukkaita.

Leave a Reply