Muhu Tönise guest house

Mikä ihmeen Muhu?

This post is also available in: englanti

Kun kerroin, että olen menossa Muhulle, moni kysyi, että mikä se sellainen paikka on. Kaikki tuntevat Saarenmaan, mutta pikkuinen Muhu jää monelta huomaamatta. Se ei sinänsä ole ihme, Muhultahan on siltayhteys Saarenmaalle, joten moni mieltää nuo kaksi saarta yhdeksi.

Tönise majatalo Muhu Viro

Mutta Muhu on ihan oma kohteensa, kaunis piilopaikka tuulimyllyineen ja kiviaitoineen. Kannattaa käydä Muhun museossa. Se ei ole pölyttynyt arkisto, vaan 1600-luvulta alkava historia kerrotaan kylänomaisessa pihapiirissä.

Kävimme tekemässä jutun Muhu veinitalosta, joka on jo ihan oman postauksensa arvoinen,  mutta yövyimme tässä ihanassa maalaismaisemassa, Tönise majatalossa.

Tönise majatalo Muhu Viro

Tönise majatalo Muhu Viro

Tönise majatalo Muhu ViroTönise majatalo Muhu ViroMuhuTönise majatalo Muhu ViroTönise majatalo Muhu ViroPaikkaa pyörittää suloinen, suomalainen Soile, joka jätti valokuvaajan työnsä ja kunnosti vanhan kivitalon, navetan ja sen pihapiirin majataloksi.

Tönise majatalo Muhu ViroSoilella on lampaita, joita saavat myös pienet vieraat ruokkia ja paijata.

Tönise majatalo Muhu ViroTässä videossa näkyy, miten nopeasti lampaat, jotka rakastavat emäntäänsä, juoksevat paikalle 🙂

Eli taas löytyi helmi, eikä ole edes hinnalla pilattu. Kaksi yötä (minimi) kustantaa 70 euroa. Siihen sisältyy maalaisaamiainen.

Muita hyviä majapaikkoja Muhulla on muun muassa Vanatoa

jossa yövyin viime vuonna tyttöjeni ja äitini kanssa, kun olimme tekemässä Iltasanomien juttua saarelta.

Myös Viron upein kartano, Padaste, sijaitsee saarella. Siellä on myös moneen kertaan maan parhaaksi valittu keittiö.   

2 vastausta artikkeliin ”Mikä ihmeen Muhu?”

Leave a Reply