Ratsastusta Epirus Kreikka

Lumikenkäilyä, koskenlaskua ja vaellusta – seikkailuloma Kreikassa!

This post is also available in: englanti

Riding in Epirus Greece

Kreikan Epiruksessa pääsimme todelliselle seikkailulomalle: ratsastusta, koskenlaskua, vaeltamista ja korkeammalla vuoristossa – lumikenkäilyä. Tiedän, ajatus lumikenkäily lomasta Kreikassa ei oikein stemmaa! Mutta mahtavaa oli. Samana päivänä retkeiltiin lumessa ja istuttiin kahvilassa auringossa. Ja tässä tällaisen suloisen hepan selässä, joka onneksi tiesi mitä teki. Ja tunsi sanan “Stop”!

Ratsastusta Kreikassa

Valokuvaaja Robert Segerin täydellinen taidonnäyte –  koskikypärä varalta päässä. 🙂

Arsenis horseback riding Konitsa Epirus Greece

Albanialainen oppaamme Arsenis.

 

Rafting in Epirus Greece

Epiruksen seikkailuloma jatkui koskenlaskulla. Voidomatis-joki on hyvä paikka aloittelijalle, Aioos taas jo kokeneemmalle. Me aloitimme tuolta ekasta, mutta vauhtia ja jännitystä riitti silti.

Koskenlaskua Konitsa Epirus Kreikka

Osa matkasta melottiin kanjonissa. Kaunista! Matkalla tehtiin myös pieni retki vanhaan kappeliin. Oppaamme kertoi luonnonihmeistä, muun muassa yhdestä maailman syvimmistä luolista, jonka ohi meloimme. Sen löysi vuohipaimen ihan sattumalta, kun hän etsi kadonnutta vuohtaan. Monen sadan metrin syvyinen luola on houkutellut tutkijoita ja kiipeilijöitä.

Rafting Voidomatis Epirus Greece

Tässä alkoi olla jo jännät paikat!

Koskenlaskua Voidomatis-joella Epiruksessa Kreikassa

Adrenaali ja märkäpuvut lämmittivät 6-asteisessa vedessä. Voidomatis-joki on yksi maailman puhtaimpia ja siitä nostettu taimen, grillattuna oliiviöljyn ja sitruunan kanssa – nam nam!

Vikos Gorge Greece

Teimme päivävaelluksia kanjoneissa ja rotkoissa. Tässä Vikos Gorge. Mahtavat maisemat ja vuoren rinteiden välissä virtaa turkoosinvärinen Voidomatis-joki.

Vikos Gorge Epirus Greece

Vikos-rotko Epirus Kreikka

Vikos Gorge Epirus Greece

Kukkia Kreikan kevät

Mikäs se siellä kurkistaa? Kertokaahan jos hortonomeja joukossanne 🙂 Minulle tämä oli kukka ja merkki siitä, että kevät alkaa jo näkyä Kreikan luonnossa.

Konitsa bridge Epirus Greece

Konitsan hienon sillan alitse virtaa Aioos-joki.

_Aioos river Epirus Greece

Epirus Greece

Juomapaikka Astraka-refuge  Mikro-Papigo

Vaelluksella Mikro Papigon kylästä Astraka-vuoristomajalle ei tarvitse kantaa juomavettä alhaalta, vaan vesi otetaan polun varren lähteistä.

Astraka refuge Mikro Papigo Epirus Greece

Vuoristomaja sijaitsee 1930 metrin korkeudessa. 1800 metrissä meinasi mennä jo usko,  kun mitään ei näkynyt. Näkymät huipulla olivat tänä päivänä lievästi sanottuna – pilviset. Sata metriä myöhemmin edessä häämötti tällainen hahmo, joka paljastui Astraka Refugeksi.

Astraka vuoristomaja Mikro Papigo Epirus Kreikka

Mikä tunne kun sai avata majan oven monen tunnin kapuamisen jälkeen. Kuppi kuumaa palautti taas energiat. Kesällä täällä voi myös yöpyä yhteismajoituksessa kympillä yö.

Lumienkeli

Jari ja lumienkeli.

Chicken soup in Mikro Papigo

Kanakeitto maistui tosi hyvältä Mikro Papigon kylän kahvilassa koko päivän vaelluksen jälkeen.

Metsovo Kreikka

Viimeisen päivän Epiruksessa kruunasi lumikenkäretki, jolle saimme oppaaksemme Metsovossa asuvan Lefteris Fafaliksen, entisen kilpahiihtäjän, joka tunsi uransa varrelta hyvin muun muassa Vuokatin hiihtotunnelin ja Salpausselän kisat.

Lumikenkäilyä Metsovo Kreikka

Lefteris Fafalis Greece

Lumikenkäilyä Kreikassa
Snow shoe trip Metsovo Greece

Grand Forest Hotel Metsovo Greece

Grand Forest hotelli Metsovo Kreikka

Hienojen, mutta välillä fyysisti rankkojen päivien päätteeksi oli mahtava palata hotelliin. Olen ollut hienoissa hotelleissa, mutta Grand Forest Metsovossa oli ihan täydellinen: kauniisti sisustetut huoneet, upea näköala, hyvä palvelu ja superhyvä ruoka! Ihana, romanttinen piilopaikka.

Koskenlaskukuvat: Nikos Kyritsis ja Jari Eiro.

Retket meille järjesti No limits, joka on erikoistunut luontoretkiin ja seikkailu-urheiluun.

 

Leave a Reply