Katogi Winery Metsovo Greece

Kreikan vuoristossa

This post is also available in: englanti


Metsovo Greece

Tiesin, että olin menossa katsomaan vähän erilaista Kreikkaa, kun lähdin Epirukseen, mutta silti jouduin hieraisemaan silmiäni, kun heräsin Metsovon kylässä vuoristossa. Lumipeitteiset vuoret, vanhat kivitalot, pikkuruiset kujat eivät ihan stemmanneet maahan, johon usein matkataan rantojen perässä.

Metsovo kylä Kreikka

Kreikkalaiset käyvät kahvilla päivällä, töiden jälkeen, viikonloppuisin. Kahviloita on kaikkialla, myös vuoristokylissä. Itse tein tietysti samaa…. onhan se lempipuuhaani. Tarkkailla paikallisia ja juoda frappea, nami nami!

Frappe Greece

 

Metsovo Epirus

Heti ekana aamuna pääsimme kokemaan myös kunnon lumisadetta. Samaan aikaan Suomessa maa oli musta.

Metsovo Epirus

Kollegani Minna Suomesta.

Metsovo Greece

Metsovo KreikkaToimittajaporukkaamme ja ihmetystä lumisateesta.

Katogi wineyard Metsovo Epirus

Viinitila Katogin viininviljelykset sijaitsevat 950-1050 metrissä ja ovat yksi Euroopan (ja ehkä koko maailman) korkeimpia viinitarhoja. Tässä hauska puutarhuri Panagiotis, joka pääsee kunnolla ahkeroimaan viiniköynnösten kanssa heti maaliskuun alusta.

Katogi winery Rpirus Greece

Katogi-Averoff winetasting

Viinitarhoista jatkoimme minnekäs muualle, kuin wine tastingiin. Sommelieriksi kouluttautunut Eva maistatti meillä tilan viinejä. Täytyy myöntää, että olin yllättynyt kun löysin viinejä, jotka olivat ihan makuuni. En ole ajatellut Kreikkaa perinteisesti viinimaana. Tääällä suosikkini valkkareista oli Katogi Traminer ja punaisista yllättäen sekoitus, jossa oli Cabernet Sauvignonia, Merlota ja Agiorgitikoa.

Katogi red wine

Katogi-Averoff winery Metsovo Greece

Viinikellarin valaistuksessa oli käytetty mielikuvitusta ja innostuin valokuvaamaan viinipulloja eri valoissa.

Katogi-Averoff viinitila Epirus Krekka

Katogin viinitilan sivut.

Majoituimme pari yötä Katogi-Averoffin viinitilan hotellissa.  Suositteluni! Romanttinen, kotoisa pikkuhotelli, jossa kauniit huoneet ja hyvää ruokaa.  Täältä löytyy infoa myös wine tastingista.

Kreikan matkailutoimiston infoa Metsovosta.

Leave a Reply