_MG_0595_featured image

Kokkola kutsuu

This post is also available in: englanti

Tämänkesäinen kotimaan löytöretki suuntautui Pohjanmaalle. Aivan erityisesti kohteena oli Kokkola, viehättävä rannikkokaupunki n. 500 km Helsingistä. Kokkolassa on paljon näkemisen arvoista, mm. mitä kaunein vanhojen puutalojen kaupunginosa, Neristan.
Jo 1600-luvulla Kokkolasta lähti laivalasteittain tervaa kaikkialle Eurooppaan. Vaikka terva ei enää kaupunkia elätä, on paikkakunnan teollisuus edelleen suurta ja elinvoimaista.
Ja niin, onhan Kokkola sitä paitsi hyvien ystäviemme Arnonin ja Katin kotikaupunki.

Suntin venevajat_2

Suntin venevajat

suntin salmi
Suntin venevajat reunustavat kapeaa salmea, joka 1600-luvulla oli kaupungin portti merenkulkijoille.

Pususilta
Suntin yli kulkeva puusilta tunnetaan nimellä Pususilta. Tänne rakastuneet parit kiinnittävät lukon ja heittävät avaimet salmeen, osoittaakseen uskoaan ikuiseen rakkauteen…

kokkola vanhakaupunki_1

kokkola vanhakaupunki_1

kokkola vanhakaupunki_4

kokkola vanhakaupunki_5

kokkola vanhakaupunkki_2

kokkola vanhakaupunki_6

Kokkolan vanha puukaupunginosa oli upea yllätys. Vaikka olen käynyt niin Porvoon, Loviisan kuin Raumankin kauniissa vanhoissa kaupunginosissa, tämä todella teki vaikutuksen. Kokkolan hyvin säilynyt vanha osa on kaukaisen sijaintinsa takia vähemmän tunnettu, kuin nuo edellä mainitsemani. Monikaan turisti ei helposti löydä 500 km Helsingistä sijaitsevaa helmeä. Mutta jos ikinä liikut siellä päin, on Neristan taatusti vierailun arvoinen.

_MG_0519

_MG_0545

vaivaisukko
Etenkin Pohjanmaalla vanhojen kirkkojen ovella seisoo usein puinen vaivaisukko keräämässä rahaa köyhäinapuun. Tämä figuuri löytyy 1800-luvun lopulla rakennetun Kruunupyyn vanhan kirkon edustalta.

Arnon ja kati
Hyvinä isäntinämme ja oppainamme Kokkolassa toimivat ystävämme Arnon ja Kati. Tässä kuvattuina ”kesämökillään” siirtolapuutarhassa, joka sijaitsee kätevästi vain parin minuutin matkan päässä heidän kaupunkikodistaan.

Leave a Reply