_MG_6914featured image opt 2

Kanatäytteiset munakoisorullat tahinin kera

This post is also available in: englanti

Kun perinteisiä jouluherkkuja on taas nautittu ylen määrin, tuntuu siltä, että on aika kokeilla jotain uutta. Tässä viimeisimmän Ateenan visiittini innoittama improvisaatio täytetyistä munakoisoista.

stuffed egplant ingredients

Kanatäytteiset munakoisorullat tahinin kera

Ingredients

  • Ainekset 4-5 hengen annokseen:
  • 3 munakoisoa
  • 500 gr broilerin rintafileitä
  • Za’ataria tai oreganoa
  • Rosmariinia
  • Tuoretta persiljaa
  • 5 valkosipulin kynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 3-4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Sitruunaa
  • Tahinia
  • Pieniä makeita kirsikkatomaatteja

Instructions

  1. Valmistus:
  2. Tee marinadi kanalle murskaamalla kuivat yrttimausteet ja hienontamalla sipuli ja valkosipuli. Sekoita ainekset ja lisää hunaja, oliiviöljy, suola ja pippuri.
  3. Pilko kukin kananrintafilee 4-5 viipaleeksi.
  4. Pyöräytä kananpalat marinadiin ja anna maustua 1-3 h.
  5. Leikkaa munakoisot pitkittäin n. sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  6. Sivele munakoisoviipaleet kevyesti mausteisella marinadiöljyllä molemmin puolin.
  7. Lämmitä uuni 220°C
  8. Asettele munakoisoviipaleet uunipellille ja paista niitä uunissa 15-20 min. kunnes saavat kauniin kullanruskean värin.
  9. Hienonna munakoisoista jääneet reunapalat pieniksi paloiksi.
  10. Nostele kananpalat marinadista ja pyyhi sormin ylimääräinen marinadi niiden pinnalta takaisin kulhoon. Älä heitä marinadia hukkaan, tarvitset sitä jatkossa!
  11. Paista kanapalat kevyesti pannulla (Älä kuitenkaan liian kypsiksi, sillä ruoka jatkaa vielä kypsymistään uunissa.)
  12. Ota kananpalat pannulta ja kaada marinadi niiden tilalle. Tässä vaiheessa voit lisätä mukaan hienoksi pilkotut munakoisonjämät. Kypsentele marinadia pannulla, kunnes sipuli ja valkosipuli saavat hieman väriä. Ja sitten sekoittele kananpalat taas takaisin marinadin joukkoon.
  13. Pyöräytä kananpalat munakoisoviipaleiden sisään aloittaen rullaaminen munakoison leveämmästä päästä.
  14. Asettele munakoisorullat uunivuokaan.
  15. Leikkaa pikku tomaatit pyöreiksi siivuiksi ja aseta yksi siivu kunkin munakoisorullan päälle.
  16. Kypsennä 200 °C uunissa n. 30 min.
  17. Ruoan ollessa uunissa valmista tahinikastike.
  18. Sekoita 1 desiin tahinia n. desi vettä. Lisää maun mukaan sitruunamehua ja suolaa sekä hienonnettua persiljaa.
  19. Tahinikastikkeen voi kaataa uunivuokaan valmiin ruoan päälle tai tarjota erikseen.
  20. Munakoisorullia voi tarjota alkupaloina tai riisin kanssa pääruokana.
http://sweetchili.fi/kanataytteiset-munakoisorullat-tahinin-kera/

 

_MG_6885

 

 

3 vastausta artikkeliin ”Kanatäytteiset munakoisorullat tahinin kera”

  1. Ihana kuva:) Munakoisorullat ovat ihania,tosin minulle lihattomina. Ja enpäs ollutkaan tiennayt että Fafa’s myy myös tahinia nyt! Se sai uteliaaksi ja huomasin että myyvät myös humusta:)

    1. Thank you Jael for the comment.
      Indeed you can roll anything in. I thought of trying a Falafel stuffed eggplant next time. If you do it earlier than me, please share your opinion.

Leave a Reply