Viimsin ulkoilmamuseo Viimsi Tallina Viro

Joulutunnelmaa naapurissa

This post is also available in: englanti

Tallina joulutoriTyttöjen ja minun joulun odotus alkoi viikonloppureissulla Viroon. Tallinassa suuntasimme, minnes muualle, kuin Tallinan joulutorille. Lunta oli satanut sen verran, että tuntui jo ihan talviselta. Helsingissä oli samaan aikaan sula maa.  Pakkastakin oli lahden tuolla puolen, joten mustikkaglögi lämmitti sopivasti.

Maiasmokk marsipaanin maalaustaTorilta suuntasimme ihanan Maiasmokk-kahvilan marsipaanityöpajaan. Tämä sympaattinen herrasmies, Ott Kubo, johdatti meidät marsipaanin saloihin. Hän on itse tehnyt 51 vuoden pituisen uran marsipaanin ja makeisten parissa. Nykyään hän toimii tutkijana. Ja syö marsipaania itse vain kerran vuodessa – uutena vuotena shampanjan kera.

Marsipaanipaja Maiasmokk-kahvila Tallina ViroPääsimme maalaamaan marsipaania itse ja saimme hienot marsipaanikissat ja pingviinit kotiin vietäväksi joulukoristeiksi. Jos säilyvät sinne saakka 🙂

Kahvilan nettisivut löytyvät täältä. Marsipaanityöpaja pitää varata vähintään viikkoa aiemmin, sillä marsipaani valmistetaan käsin ja sen kuivuminen kestää noin viikon.

Tarton lelumuseoTallinasta jatkoimme lauantai-aamuna Tartoon. Vierailulle lelumuseoon pääsi myös Edenin päiväkodin Pekka Pelastuskoira (Danian sylissä), joka oli meillä viikonloppuvierailulla. Lelumuseo järjestää myös askartelupajoja. Tytöt innostuivat jääpuikkoaskartelusta.

Lelumuseon nettisivuille.

Dorpat hotelli Tarto lounas fine dine Virossa syödään hyvin. Tässä jälkiruokani Dorpat-hotellin lounaalla: suklaa-deliceä, roseekuohuviinikastiketta ja puristettua melonia. Nam!

Ahhaa Tarto tiedekeskus dinosaurusnäyttely

Ahhaa-tiedekeskuksen dinosaurusnäyttely oli jännä.

Ahhaa tiedekeskus TartoEdenistä jäi vadille vain pää! Tiedekeskuksessa pääsi kokeilemaan kaikenlaista hauskaa. Kiva paikka koko perheelle!

Dinonäyttely on avoinna ensi vuoden huhtikuuhun saakka. Tiedekeskuksen suomenkielisille sivuille.

Antonius restaurant Tarto Estonia

Pekka Pelastuskoira pääsi mukaan syömään ihanaan Antonius-ravintolaan.

Viimsi ulkoilmamuseo Viro Tallina

Paluumatkalla kävimme vielä tutustumassa Viimsin ulkoilmamuseoon Tallinassa. Tytöt innostuivat labyrintista ja saivat Küllike-tädistä leikkiseuraa.

Viimsi ulkoilmamuseo Tallina VIroKeinulauta on varmasti kaikkien aikojen lasten suosikki.

Hapankaalia Viimsi TallinaHilja-emäntä laittoi meille virolaisen joulupöydän: hapankaalia, verimakkaraa, uunijuureksia ja ihanaa mallasjoululeipää, jossa oli kuivattuja hedelmiä mausteena.

Viimsi ulkoilmamuseo piparin leivontaa Tallina ViroEden pääsi leipomaan pipareita vanhassa tuvassa.

Joulutontut Tallina joulutoriJoulutontut. Yksi omasta takaa ja toinen Tallinan joulutorilta 🙂

Viimsi ulkoilmamuseo joulu Tallina ViroJoulutunnelmaa.

 

Viimsin ulkoilmamuseon ja Viron rannikkokansojen museon nettisivuille pääsee tästä.

2 vastausta artikkeliin ”Joulutunnelmaa naapurissa”

  1. Ihana Tallinna-reissu teillä! Olen vain kerran ollut talvella Tallinnassa,ja silloin oli niin kylmää ettei voinut tehdä oikein mitään.

    1. Sää tosiaan suosi meitä. Samaan aikaan kun Tallinassa paistoi aurinko ja maa oli valkea, Helsingissä oli mustaa ja märkää. Tallinassa on kivoja paikkoja, vaikka oliskin kylmä, esim. Viimsin rannikkokansan museo on tosi mielenkiintoinen. Tulin Tallinasta viimeksi eilen. Yövyin vanhan kaupungin tunnelmallisessa Telegraafissa ja illalla oli kiva istua vanhan kaupungin paikoissa. Eli ei sitä aina tarvii paljon 🙂

Leave a Reply