featured-oimage

Joulutunnelmaa kauppahallissa! 9 tärppiä Hakaniemen kauppahalliin

This post is also available in: englanti

Yli 100 vuotta vanha Hakaniemen kauppahalli on ihana, menneen ajan tunnelmaa henkivä keidas, jonne kannattaa poiketa nauttimaan rauhallisesta joulutunnelmasta jouluostosten lomassa.

_49a9049

En voi kuvitella lähteväni kotoa ilman rannerengasta ja silmäni osuivat 2. kerroksen Artbycorkissa näihin ihaniin rannekoruihin, joissa on yhdistetty korkkia metalliin. Toimii sekä naiselle että miehelle!

_49a9033

_49a9017

Käsilaukkumallina toimi kaupan omistaja herttainen Lina Galrito-Leinonen. Portugalista Suomeen 11 vuotta sitten muuttanut Lina on koulutukseltaan audiovisuaalinen taiteilija, mutta on laajentanut alaansa seinäpäällysteiden, käyttöesineiden, laukkujen ja korujen lisäksi myös muotiin. Hän nimittäin maahantuonnin lisäksi myös suunnittelee monet tuotteet itse ja ensi vuonna on tulossa jotain ihan uutta.

Kaikki alkoi oikeastaan sattumalta. Suomeen muutettuaan Lina ihmetteli, kun ihmiset kysyivät, että mistä hänen käsilaukkunsa on tehty.

“Miten niin, mistä se on tehty?”, kertoo Lina hämmästelleensä. Korkki kun on Portugalissa hyvin yleinen materiaali. Siitä syntyi idea tuoda Suomeen jotain sellaista, mitä täällä ei vielä ollut.

Nyt Lina suunnittelee liikkeen avaamista myös Helsingin keskustaan.

_49a9038

_49a9050

_49a9060

Toisessa kerroksessa on tuttu merkki Marimekko, mutta hieman erilaisessa ympäristössä.

_49a9055

Taustan punainen, japanilaisen Katsuji Wakisakan vuonna 1971 suunnittelema Kumiseva on sekä suomalaisten että ulkomaalaisten Marimekko-fanien kestosuosikki.

_49a9069

Ritva Myllymäen polttokynällä syntyvät toinen toistaan suloisemmat joulukortit. Tarvittaessa hän tekstaa värssyn asiakkaan toiveiden mukaan. Hymyileväisen Ritvan pajaan pääsee kurkistamaan myymälässä ja ehtiipä hän rupattelemaankin työnsä lomassa.

Ritva aloitti visakoivuisten korttien myymisen hallissa 14 vuotta sitten, eikä rakkaus omaan alaan ole vielä hiipunut.

“Keksin jatkuvasti uusia ideoita ja välillä oikein kädet syyhyävät, kun odotan, että pääsen kokeilemaan niitä kotipajallani”, kertoo Ritva, joka korttien lisäksi on laajentanut valikoimaansa monenlaisiin lahjatavaroihin.

Kantava idea kaikessa on kuitenkin polttokaiverrus ja puu materiaalina.

_49a9098

Alakerrassa on perinteisiä, ihania myymälöitä, jotka tarjoavat hyvälaatuisia tuotteita. Täältä saa kerralla koko joulupöydän kalakattauksen. Kalaherkkujen erikoismyymälä Marja Nätissä oli pakko pysähtyä ostamassa savulohta ja Tsaarin yrttimaustettua graavilohta.

_49a9253

Uzi hankkii kalansa argentiinalaisen Teresan Kala Patagonicosta.

_49a9106

Värikästä Maustekeidasta on vaikea ohittaa. Antipasto-tiski pursuaa herkkuja, jotka tuovat veden kielelle. Tiskin takana herttainen Najib Houda kertoo mielellään tuotteista ja antaa vinkkejä. Valkosipulimarinoituja oliiveja ja yrttimaustettua fetaa lähti tällä kertaa kotiin tuliaisena lumimanteleiden kanssa.

_49a9198

Parhiala on myynyt teetä ja kahvia jo vuodesta 1914. Yritys paahtaa kahvin itse ja teevalikoima on huikea. Myös Suomessa harvemmin tarjolla olevia Kusmi- ja Løv-teitä saa täältä. Mukaan tarttui Løvin lakritsilla maustettu Earl Gray. Purkki on niin kaunis, että tekisi mieli ostaa niitä rivi ihan vain sisustusesineeksi.  India Wrede auttaa mielellään valinnan vaikeuden iskiessä.

_49a9234

Ja jos väsymys iskee, tarjoaa tokan kerroksen Hallikahvila vaikkapa piparkakkumausteisen kahvin. Tunnelmallinen kahvila on palvellut hallin asiakkaita jo 35 vuoden ajan.

_49a9159

Alakerran Soppakeittiössä istuivat lounaalla Klara ja Krista. Kuulun keittoravintolan keittoja saa nauttia Hakaniemen kauppahallin lisäksi myös Hietalahden Kauppahallissa ja Vanhassa Kauppahallissa. Tänään maistui punajuuri-kyssäkaalisoppa. 9,50 euron hintaiseen keittopaljuun kuuluu tuore, omatekoinen leipä ja yrttiöljy.

hakaniemen-post

Osakasta kotoisin oleva Naomi Kuwajinu oli pikavisiitillä Helsingissä matkalla Lontooseen. Hän ilahtui kuulleessaan, että yläkerrassa oli sekä Marimekon myymälä että vanhaa keramiikkaa myyvä liike, hän kun kertoi rakastavansa Arabian astioita.

Tästä se joulunvietto alkaa. Ihanaa joulun alustunnelmaa kaikille!

4 vastausta artikkeliin ”Joulutunnelmaa kauppahallissa! 9 tärppiä Hakaniemen kauppahalliin”

    1. Samaa mieltä NelliL! Ensimmäinen asuntoni oli tuossa ihan vieressä ja kävin 16-17-vuotiaana usein hakemassa sieltä jonkun ihanan, käsintehdyn karjalanpiirakan. Nykyään käyn harvemmin, kun koti on Espoossa, mutta pitäisi ehtiä useammin!

  1. Tuo on niin ihana paikka,aina must kun olen Helsingissä., Sieltä tuli myös ostettua paljon kun asuin vielä Helsingissä,Koska se meneenkään remonttiin?

  2. Totta puhut, Jael! Paitsi, että en voi sano, että sua käy sääliksi kun siellä teidän hoodeilla on se ihana Sarona market 😉 Mun ymmärtääkseni ensi vuoden alussa alkaa peruskorjaus, mutta myynti jatkuu. Ulos on tulossa väliaikainen lasipaviljonki, johon osa kauppiaista siirtyy, mutta ilmeisesti paviljongin rakentamisessa menee pitkään. Näin kauppiaat kertoivat. Yritin etsiä ajantasaista uutista aiheesta, mutta vanhoja juttuja vain löysin.

Leave a Reply