Poon Hill trek Nepal

Iltoja teetuvissa, Poon Hillin auringonnousu ja muuta trekin varrelta

This post is also available in: englanti

Kävelevä kanala trekin varrelta Poon Hill NepalJokainen trekkauspäivä oli oma seikkailunsa. Hienojen maisemien lisäksi on mahtavaa tarkkailla elämää kylissä, poluilla, ihmisiä Tihar-juhlan vietossa. Tässäkin menee kävelevä kanala. Kanat kuljetetaan vuoristokyliin alhaalta saakka elävinä ja kananlihan hintakin on sen mukainen.

Market in a village Poon Hill trek NepalKylän markkinoilla pääsi pipo-ostoksille.
Ravintola trekin varrella Poon Hill Nepal Pokhara
Ravintolan pihalla kuivuu pyykkiä.
Local restaurant Poon HIll Nepal
Ja ravintolan keittiössä porisee tee.

Tea house Gorephani Nepal

Illat vietettiin kosteita vaatteita kuivatellessa. Tea houset eli paikalliset majatalot ovat kylmiä ja ruokasalin tulipesä keräsi porukkaa ympärille ruuhkaksi asti.

Mushroom soup trek Nepal

Chem innostui kokkaamaan meille sienikeittoa metsäsienistä, jotka löysimme polun varrelta. Hyvä kokki tuo meidän oppaamme!

Tea house Gorephani NepalRuokasalissa syödään pitkien pöytien ääressä.

Typical thali Nepali food

Tyypillinen nepalilainen thali eli ateria: riisiä, dhalia eli linssikeittoa, pappadam-leipää ja kasvislisukkeita. Riisiä ja dhalia syödään heti aamusta alkaen. Saatiin siitä lievästi sanottuna yliannostus 🙂

Ilta tea housessa luen kirjaa

Illat ovat lyhyitä, sillä pimeä tulee jo 17 jälkeen. Huoneessa oli kolmen kilometrin korkeudessa vain muutama aste, joten vietin aikani makuupussissa lukien. Ostin Gorephanin pikkuisesta kirjakaupasta kirjan Sold, jonka ahmin trekillä. Kirja kertoo tyttöjen orjakaupasta Nepalissa. Onneksi viime vuosina tilanne on parantunut huimasti, mutta edelleen tyttöjä ja naisia joutuu ihmiskaupan uhriksi.

Sunrise at Poon Hill Pokhara Nepal

Trekin highlight oli auringonnousu Poon Hillillä, 3200 metrin korkeudessa meren pinnasta. Kiipesimme sinne klo 5 aikaan aamulla Gorephanin kylässä. Porukkaa kulki kymmeniä tai ehkä jopa satoja peräkanaa rappusia pitkin otsalamput päässä noin kolmen vartin verran ylös vuoren laelle. Kun aamu alkoi valjeta, paljastui ympärillämme mahtava maisema.

Poon Hill Pokhara Nepal

Suuri puu Poon Hillin trekillä Nepalissa Tätä puuta oli pakko halata (vaikken mikään puunhalailija olekaan ;)).

Hot spring Jhinu Pokhara Nepal
Kuumat lähteet Jhinun kylässä trekillä

Viimeisen trekkauspäivän päivänaloitus kuumilla lähteillä Jhinun kylässä. Puolen euron lipulla saa lillua täällä luonnon keskellä mielin määrin. Teki niin hyvää kipeille lihaksille. Saimme mukavaa juttuseuraa aussipariskunnasta, jotka tulivat juuri Annapurna basecampilta.

Trekin voi järjestää itse (palkata kantajan, oppaan tai kantajaoppaan, kuten meillä) ja maksaa majoituksen ja ateriat suoraan. Helpointa on kuitenkin ostaa kaikki pakettina, kuten me teimme. Trekkimme järjesti Yak & Yeti Treks & Expedition-niminen toimiston Pokharan lakesidellä. Koko paketti maksaa noin 50 USD vuorokaudelta riippuen trekkausreitistä, korkeudesta ja ruoasta. Otimme paketin, johon kuului vapaavalintainen ruoka (eli saimme valita pääruoan listalta). Jos menee halvimman mukaan, saa riisiä ja dhalia kylläkseen.

Hyvälle oppaalle maksaa mielellään hyvän tipin, sillä heidän palkkansa ei ole työn raskauteen nähden suuri. Me annoimme noin 15 juomarahan/trekkipäivä.

*Mitä tykkäätte uudesta layoutista? Kuvat avautuvat nyt suoraan isompina ilman erillistä klikkausta. Onko parempi? Mielellään otamme vastaan palautetta 🙂 *

 

 

Leave a Reply