juhani palmu gallery featured image

Galleria Palmu

This post is also available in: englanti

juhani palmu gallry 4

Jo perinteeksi muodostuneen tutkimusretken suunnaksi valikoitui tänä kesänä Pohjanmaa, tuo alavien maiden, peltojen, jokien ja omapäisten miesten maakunta.
Yhtenä aamupäivänä ajelimme viehättävän Alahärmän läpi etsiskellen mukavaa paikkaa kahvitauolle. Kun tienvarsikyltti sitten lupasi kahvia ja pullaa, käännyimme epäröimättä pienelle maalaispihalle sen paremmin katselematta missä oikeastaan olimme. Meitä tervehti Leilaksi esittäytynyt emäntä, joka ehdotti, että katselisimme ympärillemme pihapiirissä sillä aikaa, kun hän laittaisi kahvin tulemaan. Niinpä kiertelimme pihaa ympäröivissä vanhoissa aittarakennuksissa, jotka paljastuivatkin taidegalleriaksi. Eikä kestänyt kauan huomata, että taulut ovat Juhani Palmun kuuluisaa käsialaa.
Kun sitten astuimme päärakennukseen liittyäksemme jo kahvipöydän ääreen ehtineiden muiden vieraiden joukkoon, huomasimme yllätykseksemme, että maestro itsekin istui tuvassa. Isoista ikkunoista lankeava valo loi nojatuolissaan istuvasta taiteilijasta kuvan, jonka halusin ehdottomasti saada talteen.
Saimme myös kuulla mielenkiintoisia anekdootteja talon historiasta. Kiitokset Leilalle ja Juhanille vieraanvaraisuudesta ja todella mieleenpainuvasta kahvitauosta.

leila palmu and paints

juhani palmu gallery 1

juhani palmu gallery 3

 

juhani palmu galley 2

juhani palmu 7.2015 in his summer gallery

juhani palmu galleria and buns

Leave a Reply