Sweet-Chili-featured-image

Eestin majakat

This post is also available in: englanti

Paldiski light house estonia_uzi varonKun Ninarose tänä kesänä on lähtenyt tutkimaan Eestin suuria saaria, se muistuttaa minua siitä, miten mainio paikka se onkaan majakoista kiinnostuneille. Jos kallioisilla rannoilla sijaitsevien yksinäisten tornien romantiikka ja seikkailuhenki vetoavat sinuun, Eesti on erinomainen matkakohde.

Minun mielikuvitustani majakat ovat ruokkineet jo pikkupoikana. Ne olivat tuttuja vain lastenkirjoista ja elokuvista, jotain salaperäistä, kiehtovaa ja kaukaista. Niinpä viime kesänä lähdin ystävien kanssa Eestiin etsimään vanhoja majakoita. Ja niitä sieltä kyllä löytyy. Jotkin niistä ovat vielä toiminnassa ja jotkin jopa auki yleisön kiivetä ihastelemaan maisemaa korkeuksista.
Nyt kun katselen näitä kuvia, ne muistuttavat minua niistä pitkistä keskusteluista, joita kävin edesmenneen ystäväni S. L. Abrahmovin kanssa hänen paljon tutkimastaan aiheesta ”luonto vs. kulttuuri”. Hän sai minut ymmärtämään niitä syvempiä merkityksiä, joita kaikilla ympärillämme olevilla asioilla on. Sitä opetusta en unohda.

Kannattaa muuten varata etukäteen autolle paikka Saarenmaan ja Hiidenmaan väliselle lautalle. Autopaikkoja on rajoitetusti ja lautta liikennöi vain 3-4 tunnin välein.

Paldiski light house estonia uzi varonPakrin majakka Paldiskissa, koillis-Eestissä.

tahkuna light house estonia_uzi varon

tahkuna light house estonia uzi varon
tahkuna light house cafe uzi varon
tahkuna light house uzi vaonTahkunan majakka sijaitsee vaikuttavalla paikalla Hiidenmaan pohjoisosassa. Kesäisin sen pihassa toimii pieni kahvila. Lähellä on muistomerkki lapsiuhreille, jotka menehtyivät M/S Estonian upottua näillä vesillä syyskuussa 1994.

_MG_4946
sorve light house uzi varon
sorve light house estonia uzi varon
_MG_4949
sorve light house estonia_uzi varonSõrven majakka seisoo Saarenmaan eteläkärjessä. Komea torni, mereen kurkottava pitkä ja kapea maakaistale sekä sitä ympäröivä kirkas vesi muodostavat luonnon ja kulttuurin kauniin risteyskohdan.
estonia--hiiumaa-and-saaremaa-map

Leave a Reply