Negev desert Israel

Autiomaan taikaa: kiipeilyä, jeeppi-retki ja vaeltamista Negevin aavikolla

This post is also available in: englanti

Negev desert Israel

Erä-lehdessä ilmestyi juuri juttumme Negevin autiomaasta Israelista. Tuli oikein ikävä vuoden takaista aavikkoretkeämme.

Vietimme viime joulukuussa usean päivän koluten Maktesh Ramonin kraatereita, autiomaapolkuja ja Eilatin lähistön kävelyreittejä.

Oppaanamme juutalaisen Urin lisäksi oli hauska beduiinimies Younes, joka kertoi meille tarinoita elämästä autiomaasta. Hän sanoi, että skorpionikaan ei pistä kun ottaa se kiinni niskan takaa. Hän halusi näyttää meille miten se tehdään, mutta ei onneksemme löytänyt yhtään elävää elukkaa, vaikka kääntelikin monta kiveä. Kivetkin pitää kääntää oikeaoppisesti, sillä varomatonta voi skorpioni pistää salakavalasti käteen.

Tässä Uzin kollaasi reissustamme. Kuvat aukeavat suuremmiksi klikkaamalla niitä.

Linkki vuoden takaiseen autiomaapostaukseeni löytyy täältä.

Ja tässä vielä pieni herkkupala. Pääsin samaisella matkalla sukeltamaan delfiinien kanssa. Se oli unohtumaton elämys ja haluaisin viedä joskus vielä tytötkin tuonne. Tässä delfiinijuttua.

2 vastausta artikkeliin ”Autiomaan taikaa: kiipeilyä, jeeppi-retki ja vaeltamista Negevin aavikolla”

  1. Siis mulla on täysin jäänyt väliin tämä että tämä teidän bloginne onkin nyt täällä WordPressissä.,Olen vaan ihmetellyt että miksi blogi ei päivity…lisäänkin tämän listaani.

    1. Hei Jael,

      kiva, että löysit meidän blogin uuden version. Tosiaan, siirrettiin blogi WordPressiin joskus viime kesän alussa kun tuntui, että tämä alusta toimi paremmin meille. Olisi pitänyt varmaankin tiedottaa asiasta paremmin. Kiva, että löysit takaisin! Onkin ollut jo ikävä sun kommentteja! 🙂

Leave a Reply